RESA: Introduktion till Alpin klättring, Italien 28/7-1/8 2021


 Courmayeur, Italien 28 juli – 1 aug 2021

Följ med mig och Emma Svensson i The Mountain Community + IFMGA guider på ett spännande äventyr i Alperna där du får lära dig grunderna på glaciär och inom alpin klättring samt bestiga ett 4000 meters berg!

Läs mer och anmäl dig här!Dag 1 – 28 juli: HIKE + ACKLIMATISERING

Vi möts i Courmayeur på morgonen för en introduktion och gear check innan vi gör en hike upp i bergen och spenderar natten i en mountain hut för acklimatisering på ungefär 2500 meters höjd. Där håller jag en föreläsning om hög höjd och hur vi kan ge kroppen de bästa förutsättningarna för att klara av den. Det kommer också finnas tillfälle att prova på topprepsklättring, rappellering och vi kommer träna på knopar och rephantering.

Dag 2 – 29 juli: GLACIÄRKURS

Efter frukost går vi ned i dalen igen och tar liften upp till Helbronner på 3400 meter där vi beger oss ut på glaciären för att träna stegjärnsteknik, self arrest och glaciärfärd i rep. Vi spenderar natten i Torino hut på 3300 meters höjd. Emma föreläser om hypotermi.

Dag 3 – 30 juli: ALPIN KLÄTTRING

Dagen ägnas åt klättertekniker för alpin klättring och vi gör ett klätteräventyr på en mindre topp. Vi kommer också träna mer på glaciären och lära oss crevasse rescue. Vi spenderar natten i Torino hut på 3300 meters höjd. Jag föreläser om navigering.iDag 4 – 31 juli: APPROACH + FÖRELÄSNING

Vi inleder dagen med föreläsning om ruttplanering och bergssäkerhet och gör en riskanalys tillsammans inför vår bergsbestigning. Därefter tar vi liften ned till Courmayeur och åker till Gran Paradiso. Idag går vi upp till Vittorio Emanuele II hyttan på 2700 meters höjd där vi spenderar natten.

Dag 5 – 1 augusti: GRAN PARADISO

Frukosten serveras 04:00 och vi är redo för en alpin start för att försöka nå toppen på Gran Paradiso 4061 m. Det är 1329 höjdmeter upp till toppen och på vägen upp kommer vi förhoppningsvis se en magisk soluppgång. Den sista biten till toppen är Via Ferrata och sedan står du bredvid Madonnan med en fantastisk utsikt. Efter toppbestigningen går vi tillbaka ned till hyttan för en fika innan vi beger oss ned mot bilarna och får skjuts tillbaka till Courmayeur där resan avslutas.


Läs mer och anmäl dig här!


Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories