Nytt äventyr: Expedition Europa 2024!

2019 gjorde jag en 4861 km lång expedition genom Sveriges alla landskap. Från den sydligaste till den nordligaste punkten. 2024 vill jag trappa upp och göra detsamma genom Europa. Syftet är att utforska Europas natur, kultur och äventyrsmöjligheter och inspirera till större äventyr som går att nå med miljövänliga transportmedel. 

På andra sidan Atlanten, i USA, finns det en klassiker inom långdistansvandring som kallas “The Triple Crown“. Det innebär att man vandrat de tre långdistanslederna Pacific Crest Trail, Continental Divide Trail och Appalachian Trail. Under denna expedition vill jag göra en europeisk motsvarighet och vandra/skida klassikern Norge på langs, nykomlingen HexaTrek och en av världens mest kända vandringar, pilgrimsleden Camino de Santiago. Jag kommer dessutom göra alla dessa i ett svep, sammanlänkade med cykel. Jag kommer att starta vid Nordkap och avsluta i Tarifa (det kontinentala Europas nordligaste respektive sydligaste punkt).

Den totala sträckan på över 10 000 km kommer ta drygt 10 månader att genomföra.

Med expeditionen vill jag utforska Europas natur och kultur. Detta genom att för egen maskin färdas genom kontinentens olika klimatzoner och naturtyper. Från Arktiskt klimat i norr via lummiga bokskogar och slottsruiner i Frankrike till Spansk öken och kalkstensklippor vid Atlantkusten.

Precis som alla resor är även denna en inre resa och den mentala biten av ett äventyr är något som fascinerat mig genom åren. Längs vägen ämnar jag söka svar på vad som gör att vissa människor (mig själv inkluderad) känner en konstant lockelse till äventyret. Vad kännetecknar en äventyrare och vilka drivkrafter ligger bakom? Är äventyret något som får oss att må bra eller flyr vi från något? Med utgångspunkt i mig själv och de människor jag möter kommer jag att vrida och vända på frågan.

Äventyret kommer att gå att följa i realtid på instagram och jag kommer även att starta en podd i samband med resan och släppa ett avsnitt varannan vecka!

Mer info om äventyret hittar du här.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories