Fjällräven Polar 2017

2016-12-23

:

Den 3 april 2016 tog jag mina första steg på Pacific Crest Trail och påbörjade mitt hittills största äventyr. Nu är jag otroligt glad att kunna meddela att det i onsdags blev klart att även den 3 april 2017 kommer bli en dag att minnas. Då kommer jag som juryns val delta för Sverige i Fjällräven Polar!!!

 

 

fjallraven_kartaFjällräven Polar är ett äventyr på hundspann som äger rum 3-8 april  norr om polcirkeln. Det startar i Signaldalen i Norge, strax nordväst om Treriksröset (Sveriges nordligaste punkt) och tar sig sedan via en gammal samisk handelsled 300 km söderut genom Sverige till sjön Väkkäräjärvi.

Tretton olika länder/landsgrupper med två representanter vardera får delta och konkurrensen är stenhård. Deltagarna utses med hjälp av en officiell omröstning där den som har fått flest röster i varje land får åka. Därefter utser en jury från Fjällräven en person till per land som de tycker är värdiga att få åka, helt obundet till antal röster. Totalt har över 1300 ställt upp i tävlingen i år varav ca 100 för Sverige. I omröstningen slutade jag på en sjunde plats med totalt 1 172 röster. Vann gjorde Olof Garnegård med hela 20 258 röster!

Men nu står det alltså klart att även fast att jag inte vann omröstningen så kommer jag att få åka med som juryns val! Det känns såklart helt otroligt ärofyllt och hedrande att få just juryns röst i detta åtråvärda event!

Deras motivering till vilka de sökte var personer som “reflekterar Fjällrävens kärnvärden och de grundläggande idéer som finns bakom Fjällräven Polar, att inspirera andra att spendera mer tid ute i naturen och att visa att erfarenhet och bakgrund inte är avgörande för ett lyckat äventyr. Istället är det passion, engagemang och ens vilja att prova.” Detta är precis vad jag velat göra med den här sidan och det var därför jag på min fritid började jobba med den för drygt ett år sedan. Att få andra att våga sig ut i vildmarken, även om de inte har någon tidigare erfarenhet. Att inspirera och motivera. Det känns därför extra kul att få den här utmärkelsen på de grunderna. Det blir som en belöning och bevis på uppskattning för allt som jag lagt ner i form av tid och pengar på den här sidan och mina äventyr. Så STORT TACK JURYN!

fjallraven_profilMen lika fantastiskt är allt det stöd jag har fått genom tävlingen. Från alla er som röstat och delat, pushat mig och kommit med hejarop. Alla ni som tjatat på era nära och kära att hjälpa till och rösta. Alla ni som har berättat hur mycket ni uppskattat vad jag gör och det värmer verkligen i hjärtat att fått höra att det jag gör faktiskt hjälper och inspirerar! Helt otroligt! Jag finner inte ord för hur berörd jag blir och hur mycket ni betyder för mig! TUSEN TACK!

 

…Men samtidigt som jag är så lyckligt känns det såklart också tungt att veta att så många samtidigt har blivit besvikna över att de inte kommit med. Jag hoppas att ni ändå kommer komma iväg på era drömmars äventyr. Försök vända bakslaget till något positivt. Om detta nu verkligen är en dröm, varför inte ta tag i den på egen hand? Sök upp de som hyr ut hundspann och undersök hur det fungerar! Kan ni dra ihop ett gäng av de som inte kom med i tävlingen och gå ihop för att betala någon som kan hålla kurser i vildmarksliv på vintern? Detta gäller såklart er som inte var med i tävlingen också men som blivit sugna! Har man en dröm om någonting finns det alltid vägar fram till den. Bara för att en dörr stängs är det inte över. Drömmar är till för att förverkligas. Hitta din väg.

 

Läs mer om Fjällräven Polar på http://polar.fjallraven.com

Där hittar du även en lista över samtliga deltagare.

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories