Kom och Paddla för Musikhjälpen – 2019Måndagen den 9 december 2019, är det dags för årets upplaga av Sveriges Radios, SVTs och Radiohjälpens välgörenhetsprojekt Musikhjälpen! Projektet är sedan 2008, ett årligt insamlingsevent som lyfter en undangömd humanitär katastrof. Detta via SR P3, där tre programledare sänder live, 24 timmar om dygnet under en veckas tid.

I år är programledarna Daniel Hallberg, Miriam Bryant och Farah Abadi och då de kl 20:00 på måndagen äntrar glasburstudion i Västerås, drar vi samtidigt igång initiativet Paddla för Musikhjälpen till förmån för årets tema:


SEX ÄR INTE ETT VAPEN

“Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över i form av våldtäkter, sexuell tortyr och tvång in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman – medan många förövare går ostraffade.

Det sexuella våldet i krig och konflikt kan se ut på olika sätt. Väpnade grupper kan utföra våldtäkter på öppen gata, eller attackera barn på väg till skolan som strategi för att sprida skräck, hämnas och tvinga människor på flykt. Extremistgrupper kidnappar människor och håller dem som sexslavar för att locka till sig unga män eller tjäna pengar genom slavhandel.

I samhällen där våld normaliseras och laglöshet breder ut sig, ökar sexuellt våld även bland lokalbefolkning, biståndsarbetare och fredsbevarande soldater. Det finns bakom stängda dörrar i hemmet, i den smala gränden på väg till skolan eller i osäkra utrymmen i flyktingläger.

Sexuella övergrepp kränker en människas värdighet djupt och döljs ofta bakom skam. Få vågar eller har möjlighet att anmäla övergrepp och därför är konfliktrelaterat sexuellt våld ett av de minst rapporterade brotten.

Genom att bidra till Musikhjälpen bidrar vi till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna går även till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, tex belysning och lås på toaletter i flyktingläger. De går också till det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.”

Källa: Musikhjälpen

Vi som står bakom Paddla för Musikhjälpen är självklart med och samlar in pengar i år också, precis som vi gjort sedan 2015. (För mig är det 3e året jag är med, varav 2a som arrangör).

Vi utgår från segelfartyget Shamrock som ligger ankrad vid Skeppsholmsgården, Östra brobänken, och där kommer vi att anordna både paddlingar och andra aktiviteter för att samla ihop pengar. Nedan hittar du några av de saker vi kommer att göra.

Kom och hjälp oss göra årets initiativ till en oförglömlig upplevelse samtidigt som du hjälper de som har det svårt!


Utmaningen : 144h paddling

Unikt för i år är att vi antagit utmaningen att hålla en kajak i rörelse under hela de 6 dygn som programledarna sitter i buren! Med utgångspunkt på båten Shamrock på Skeppsholmen i Stockholm arrangerar vi en stafettpaddling runt ön, där vi avlöser varandra för att hålla igång båten.

För att utmaningen ska gå att genomföra kommer vi att behöva DIN HJÄLP! Kom och paddla ett varv eller två och hjälp oss att hålla kajaken i rörelse! Du bokar din paddeltid på: paddlaformusikhjalpen.se
En bokning består av upp till en timmes paddling och kostar 100:- som oavkortat går till Musikhjälpen. För 300:- får du dessutom mat och en sovplats på båten om du vill hänga kvar!


Bössan

Självklart går det bra att bidra till våran bössa direkt på nätet! Du hittar den här.Auktion

Årets auktion är två platser till ett “Melker Adventure” med gänget bakom Paddla för Musikhjälpen! Äventyret innefattar:

  • 3 dagars segeläventyr i Stockholms skärgård ombord på segelfartyget Shamrock under sommaren 2020 (Vi kommer tillsammans överens om datum)
  • Mat och sovplats ombord på båten
  • Kajakpaddlingar i skärgården med utgångspunkt från båten
  • Gött häng tillsammans med gänget bakom Paddla för Musikhjälpen

Det blir en hel helg fylld med äventyrande och aktiviteter i Stockholms skärgård; Segling, paddling, sol & bad, grymt käk, mys och härligt häng med oss!

HÄR hittar du auktionen


Schema 2019

Förutom 144h-paddlingen finns det även möjlighet att komma på drop-in paddling under lördagen den 14 dec 08-18. Och DESSUTOM anordnar vi massor av andra event på båten under veckan! Samtliga event är gratis, men man få gärna skänka en slant till vår insamlingsbössa.

I samband med eventen kommer vi även att ha mat och dryck till försäljning där överskottet går till Musikhjälpen.


♥ MÅNDAG 9 dec
19:00 Live på Shamrock scen: Oscar Zia
20:00 Paddlingen börjar och Musikhjälpen är officiellt igång!


♥ TISDAG 10 dec
Jazz-tisdag. Livemusik med jam och mys


♥ ONSDAG 11 dec
20:00 Live på Shamrock scen: Elias & the Wizzkids


♥ TORSDAG 12 dec
TBA


♥ FREDAG 13 dec
17:00 Live på Shamrock scen: Rhys
18:00 Musikquiz med Niclas & Benke
20:00 Live på Shamrock scen: Gustafs dagar


♥ LÖRDAG 14 dec
08:00-18:00 Prova på Vinterpaddling drop-in
11:00-13:00 Relating med Realte
13:00-14:00 Livepod på Shamrock: Så kan det gå – podden
20:00 Live på Shamrock scen: Bernadotte
Utanför båten: 11:00-17:00 Skeppsholmsgårdens julmarknad


♥ SÖNDAG 15 dec
Jazz-söndag. Livemusik med jam och mys
20:00 Programledarna går ut ur buren och vi avslutar paddlingen och summerar årets insamling!
Utanför båten: 11:00-17:00 Skeppsholmsgårdens julmarknad


Fler aktiviteter tillkommer. Följ Paddla för musikhjälpen på facebook eller instagram för uppdateringar!


Hoppas att vi ses!
Tillsammans kan vi göra skillnad!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories