Nu utmanar jag dig! #BringYourOwnChallenge pt.2

2018-06-05
:

För en månad sedan tog jag mig an utmaningen #BringYourOwnChallange. En utmaning som går ut på att ta med sig sina egna produkter istället för att använda sig av de engångsartiklar vi blir erbjudna, eller till och med köper, i butik och på restauranger.

För att verkligen belysa hur mycket skräp vi kan spara in var tanken med utmaningen att man skulle ta en bild på den produkt man avstod ifrån, lägga upp den i sociala medier och tagga med #BringYourOwnChallange. Detta skulle då skapa ett galleri av skräp som vi faktiskt spart in just genom att ta med våra egna.

 

 

För mig har utmaningen verkligen blivit en ögonöppnare. Det är helt otroligt hur mycket produkter vi konsumerar som inom bara en kort stund förvandlas till skräp. Kaffekoppar, matlådor, plastpåsar till frukt och grönsaker, plastbestick, ätpinnar, vattenflaskor, mat- eller shoppningkassar, sugrör, glasunderlägg. Listan kan göras lång. Något som också har slagit mig under den här månaden är hur många av dessa produkter jag konsumerat bara på ren rutin. Hur lätt det är att ta t.ex. en plastpåse till det där enda äpplet i mataffären, eller köpa en kasse vid utgången trots att jag bara kanske handlar två produkter som jag faktiskt enkelt kan bära ut till bilen! Eller hur jag med andra enkla val kan minimera mängden skräp, t.ex. genom att nu i sommarvärmen köpa en kulglass i strut istället för en i bägare med plastsked.

 

Att se hur stor mängd skräp man faktiskt konsumerar har blivit en riktig ögonöppnare. Den här bilden är tagen en tidig morgon på en av alla överfulla soptunnor i Vita bergsparken i Stockholm. Skräp som konsumerats av parkens besökare under EN enda kväll.

 

Efter en månads tid är det nu dags att ta utmaningen vidare. Nu när vi fått ett hum om hur mycket skräp det faktiskt finns att spara in, är det dags att börja inspirera varandra till hur vi kan bidra till minskandet av engångsprodukter! Därför tar jag nu in utmaningen i fas två!

 

Inspirera andra att minska mängden skräp i sitt dagliga liv – Anta utmaningen #BringYourOwnChallenge du också! Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

Nu gäller det att lägga upp bilder på de produkter du tagit med dig istället för att använda dig av engångs. Inspirera andra till alternativa lösningar! Vad tar du med dig på picknicken, företagslunchen eller till mataffären för att minska på mängden skräp? Visa andra hur du gör skillnad!

För varje bild du lägger upp gäller det dessutom att utmana en till person till att anta utmaningen. Tagga dina bilder med #BringYourOwnChallenge så kan vi inspirera ännu fler!

 

  • Lägg upp (minst) TRE bilder under EN vecka som visar vad du tar med dig för att minska på mängden skräp.
  • Tagga med #BringYourOwnChallenge
  • Utmana en till person för varje bild du lägger upp att också anta utmaningen!

 

Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

 

Dela:

2 reaktioner på ”Nu utmanar jag dig! #BringYourOwnChallenge pt.2

  1. Challenge accepted 😀 I can immediately think of 2 things I bought recently that help in that direction.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories