Första mötet med Kilimanjarogruppen

2018-11-19
:

I slutet av förrförra veckan var det äntligen dags att få träffa gänget som jag åker till Kilimanjaro med i mitten av 2019! Resan är en gruppresa som jag arrangerar tillsammans med Äventyrsresor, där jag är med som färdledare. Just denna resan är enbart för kvinnor och när vi planerade den så var jag väldigt tydlig med att jag inte “bara” ville bestiga berget med gruppen. Att vandra på hög höjd är inte helt oproblematiskt, det innebär vissa påfrestningar för kroppen och ju mer medveten man är om hur detta fungerar, desto lugnare och säkrare blir man på berget. Därför har vi lagt in en dag med föreläsningar om detta på plats i Tanzania, samt en “förträff” hemma i Sverige, några månader innan resan. (Här kan du läsa mer om upplägget på resan.)

Och det var alltså denna förträff vi hade förra fredagen! Det var så kul att äntligen få träffa alla och höra om alla förväntningar och funderingar inför resan! Vi pratade packning och gick igenom utrustningen. Alla fick ställa de frågor de hade, samtidigt som jag kompletterade med sånt som var viktigt att tänka på vid val av utrustning. Vi pratade också förberedelser så som fysisk och mental träning.

 

En bra skaljacka som skyddar mot både regn och vind är ett nyckelplagg på berget.
Det kan bli riktigt kallt på Kilimanjaro, särskilt på sista natten innan toppen. En sovsäck som klarar -20 rekommenderas. Vi pratade om hur man gör för att hålla värmen.
Ett par bra solglasögon som skyddar ögonen på hög höjd är viktigt! I februari då vi ska dit, kan det ligga mycket snö på berget som reflekterar ljuset och att ha ett par CE-certifierade solglasögon i skyddsklass 4 rekommenderas.
Vi pratar om toppnatten och vikten av mental träning för att ta oss hela vägen till toppen.

 

Det kändes onekligen snopet efteråt, att istället för att åka iväg på resan – åka tillbaka hem till lägenheten och packa upp och in allt i garderoben igen! Men ändå väldigt peppande. I mitten av februari är det dags! Sugen på att haka på? Just denna resan är fullbokad, men skicka ett mail till info@wilderness-stories.com om du vill skriva upp dig på intresselistan för ev. framtida resor (du binder dig givetvis inte till någonting)!

 

Om du vill läsa mer om vad vi pratade om, hittar du dessa texter här på sidan:

Packlista Kilimanjaro

Att träna inför hög höjd

 

Favorit i repris 2019? Då förhoppningsvis med femton andra grymma kvinnor!

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories