Jag paddlar för musikhjälpen 2017

2017-12-02

:

Mellan 11 – 17 december är det dags för Paddla för Musikhjälpen, ett projekt som funnits i tre år och är ett samarbete mellan olika varumärken inom outdoorvärlden till förmån för Sveriges Radios välgörenhetsprojekt Musikhjälpen. Nu är det klart att i år kommer jag kommer vara med, inte bara för att samla in pengar utan även som projektets officiella bloggare och fotograf!

Temat för Musikhjälpen 2017 är Barn är inte till salu och äger rum i Umeå mellan 11-17 december och går att följa både via nätet, Sveriges Radio och SVT under veckan.

 

“Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet. Det är förbjudet att köpa, sälja eller delta i handel av människor. Ändå har människohandeln blivit en av världens största organiserade brottsliga verksamheter, där barns kroppar är en efterfrågad handelsvara. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma. Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men bara i Indien uppger FN att siffran är 1,2 miljoner, och organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.” //Musikhjälpen.

 

 

Foto: Glenn Mattsing

 

Mellan den 11 och 17 december kommer vi besöka sju platser mellan Stockholm och Umeå för ge oss ut på dagsturer i kajak och för att samla in pengar till Musikhjälpen. Turerna kommer äga rum mellan ca klockan 10.00 – 15.00 och utföras på följande platser:

 

Efter avslutad dagstur fortsätter vi insamlingen på gågator och torg där Elles Utemat serverar vegetarisk knäcke-chilitill förmån för Musikhjälpen.

Du är såklart välkommen att haka på paddlingsturerna (egen kajak krävs) eller bara komma och hänga med oss i stan under eftermiddagen/kvällen om du har vägarna förbi! Kom och umgås, snacka äventyr, ät gott och skänk en slant till musikhjälpen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

❤️

 

Om du inte har möjlighet att delta i evenemanget kan du givetvis ändå vara med och bidra! Klicka på bilden nedan för att skänka en slant via vår digitala insamlingsbössa och/eller sprid ordet i dina sociala medier!

 

 

 

Under veckan kommer även ett paket innehållande bland annat en av de Melkerkajaker som paddlas under veckan samt ett större antal storslagna upplevelser och fina produkter, auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen.

 

Följ eventet här på bloggen och på instagram: @wildernessstories!

 

 

Länkar
Paddla för musikhjälpen: Hemsida | Facebook
Musikhjälpen: Hemsida | Facebook
Insamlingsbössan

 

 

 

Foto: Linda Staaf

 

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories