Jag ska vandra till Everest Base Camp!

2017-03-08

:

Ni som följt mig den senaste tiden vet att jag har haft ett lite större nytt projekt på gång och nu kan jag äntligen meddela vad det blir: Jag ska vandra till Everest Base Camp!

 

 

På 5364 meters höjd, vid foten av världens högsta berg Mount Everest, ligger Everest Base Camp. Här har de som siktar mot toppen sitt basläger och hit går även en välbesökt vandringsled. De flesta som vandrar hit gör det dock i grupp med en researrangör och får hjälp av bärare och guider. Jag kommer att göra detta själv! Jag tror nämligen att många drömmer om en vandring hit men ofta förblir drömmen just en dröm. Man kan vara osäker på om man klarar av det, eller så är det ekonomin som sätter käppar i hjulet. Jag ser absolut inget fel med att åka på en arrangerad resa, men för den som inte har så mycket kvar efter att räkningarna är betalda i slutet av månaden är det en ganska stor summa som kan kännas svårare att få ihop än att ta sig upp för självaste Everest.

 

Bild från Google Maps.

 

Jag kommer därför, utan sponsorer eller medfinansiärer, på mindre än ett år spara ihop pengar för att i oktober ta mig till Nepal och påbörja min vandring upp till Everest Base Camp. Jag kommer genomföra vandringen helt på egen hand, utan varken vänner, bärare eller guider och med så lite ekonomiska resurser som möjligt. Detta för att inspirera andra att våga satsa på sin dröm, men också för att ta fram och kunna bidra med den information som behövs för att lättare kunna förverkliga den!

Läs mer om projektet här.

 

Kommer det gå? Följ mig här på bloggen under mina förberedelser och inte minst på vägen upp mot Everest Base Camp i höst!

 

 

 

Dela:

En tanke på “Jag ska vandra till Everest Base Camp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories