Mot nya äventyr!Jag är så otroligt glad att ÄNTLIGEN få presentera mitt nya stora äventyr! Detta är ett äventyr som har funnits i mitt bakhuvud, egentligen ända sen jag kom hem från USA 2016, med över 400 mils vandring i benen. Under åren har det växt fram, gått från en idé till en annan, finslipats till vad som nu komma skall. Det jag ska göra är ett projekt som jag har döpt till:


Du Fjällhöga Nord

EN RESA TILL FOTS, PÅ CYKEL OCH MED KAJAK, GENOM SVERIGES ALLA LANDSKAP

Med start den 1a juni, kommer jag under denna sommaren, helt för egen maskin att ta mig från Smygehuk i söder, upp till Treriksröset i norr – via Sveriges alla 25 landskap! Det blir en resa på omkring 500 mil som jag kommer göra genom att tex vandra, cykla och paddla! Resan gör jag för att uppmärksamma den natur som finns här hemma i Sverige och vilka möjligheter till äventyr den har att erbjuda!

För er som har följt mig en längre tid, har ni kunnat följa med på äventyr världen över. Sen min långa vandring i USA har jag bland annat ensam vandrat genom Himalayas djungler, upp till Everest Base Camp och bestigit berg på över 6000 meters höjd. Jag har bestigit Kilimanjaro två gånger på ett år, både privat och som färdledare och tågluffat genom Europa för att bland annat vandra i de hajtandsvassa bergen i Dolomiterna.

Men måste vi verkligen resa över hava jordklotet för att få uppleva häftiga naturupplevelser och äventyr? Måste vi tillbringa flera timmar ombord på ett plan och bidra till ökade koldioxidutsläpp? Lever vi egentligen inte i ett land som i sig självt har väldigt mycket att erbjuda? Kanske kan vi hitta det vi söker, om vi bara öppnar ögonen, tar en minut och ser oss omkring?

Det har jag bestämt mig för att ta reda på.

För trots att jag på bara några år gjort så otroligt mycket, har jag faktiskt knappt en aning om vad som finns på min egen bakgård. Detta är vad jag ska undersöka i sommar!

HÄR kan du läsa mer om projektet.Bidra med tips till resan!

Rutten jag ska göra är inte helt hundra bestämd. Detta för att jag vill göra resan interaktiv. Jag bjuder med andra ord in er, till att vara med och utforma resan! Jag kommer som sagt att ta mig genom landskapen genom att vandra, paddla och cykla. Men jag vill också upptäcka pärlor jag inte visste fanns längs vägen. Därför tar jag väldigt gärna emot tips på saker jag kan göra eller på platser/personer att besöka. Det kan vara allt från naturreservat, dolda vandringsstigar, magiska sjöar eller klätterklippor. Eller varför inte aktivitetscenter som erbjuder aktiviteter i naturen? Allt är av intresse! Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan eller maila: info@wilderness-stories.com

Jag är ännu inte helt klar med logistiken, så om någon vill hjälpa till på andra sätt, tex med boende eller transport av kajak längs vägen, så får man också såklart gärna höra av sig!
Följ äventyret

Äventyret kan du följa här på bloggen. Alla inlägg samlas på projektsidan som uppdateras efter hand. Om du vill, kan du prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din mailadress här:


Äventyret går också att följa på:
Kom på föreläsning och middag 20 maj!

På måndag den 20 maj kommer jag att föreläsa på Downtown Camper i Stockholm. Det blir förmodligen en av de sista föreläsningar där jag pratar ingående om min vandring längs Pacific Crest Trail, men jag kommer också prata en del om detta nya projekt. Efter föreläsningen bjuder vi in till middag i restaurangen där vi kan prata vidare! Föreläsningen är gratis och middagen serveras till restaurangens ordinarie priser.

Här hittar du mer info om eventet och hur du anmäler dig
Det känns som sagt så otroligt kul att äntligen få presentera detta projekt! Det känns såklart lite nervöst, men det är en bra nervositet. Självklart har jag tankar som “kommer det att gå?”, men de varvas med “det är klart det kommer att gå!” – vilket är exakt den känslan jag hade i kroppen inför Pacific Crest Trail. Nu kan jag knappt vänta – den 1a juni drar jag igång!!!

Dela:

2 reaktioner på ”Mot nya äventyr!

  1. Åh vilket spännande projekt, och så himla bra att lyfta all fantastisk natur vi har här i Sverige – heja heja! Hade ju varit grymt att mötas upp om du har vägarna förbi Sundsvall under din resa, men förmodligen är jag inte hemma då jag kommer göra raka motsatsen och spendera 5 veckor i Kanada i sommar. Men jag ser verkligen fram emot att följa dig på din resa, och vi måste verkligen ses snart tycker jag!

    1. Åh tack! När blir du borta? Sundsvall kommer passeras, förmodligen i början av september!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories