Paddla för Musikhjälpen 2018 – Dag 1

2018-12-13
:
För ungefär sex veckor sedan satt jag, Emil Gyllenberg & Pelle Stafshede ner över en öl för att bestämma vad vi skulle göra av årets Paddla för Musikhjälpen. Initiativet som genomförts under tre år tidigare och som jag var en del av förra året. En öl blev fler och i slutet av kvällen hade vi kommit på det: vi skulle skapa en Musikhjälpen-hub – mitt på vattnet i centrala Stockholm! Där skulle vi servera middagar, anordna konserter med kända artister, sända livepodcasts – och paddla såklart. Allt till förmån för Musikhjälpen! Genialiskt! Problemet var bara tiden. Hur skulle vi få ihop allt detta på bara några veckor?
.
Tiden har varit knapp och tro mig när jag säger att vi haft våra funderingar på vad vi gett oss in på. För bara två veckor sedan kändes allt ganska kört när vi knappt fått in en enda samarbetspartner, eller artist. Men så plötsligt hände någonting och allt föll på plats! Sedan dess har vi alla lagt i princip allt annat arbete åt sidan och bara fokuserat på detta projekt!
.
.
Därför kändes det lätt surrealistiskt häromdagen när vi tillslut fick gå ombord på segelfartyget Shamrock och börja göra iordning och förbereda inför helgen. Fantastiska Humlan Westh och Adrien Montcoudiol anslöt och hjälptes åt att lägga ut filtar, hänga upp snöstjärnor och dekorera båtens däck.
.
Och så imorse var det äntligen dags! Kl 06:30 började de första besökarna trilla in för en timmas luciapaddling i Stockholms innerstad. Med ljusslingor i håret och med snön fallandes från himlen gav vi oss i väg på vattnet mot slottet och tillbaka. Allt till tonerna av klassiska luciasånger från medtagna bluetooth-högtalare. Efteråt serverades en julig frukost bestående av nybakt bröd och risgrynsgröt nere i båtens salong. Trötta men belåtna samlades det lilla gänget på 22 pers för innan det var dags att återgå till vardagens kallelser.
.
.
För oss fortsatte dock förberedelserna inför resten av kvällen. Pelle, Humlan och Adrien tog ett extra varv i kajakerna inåt stan för att servera kaffe och försöka samla ihop några extra slantar medan vi andra fortsatte med de sista förberedelserna inför kvällens event. Tre dagar i rad nu kommer vi ha samma upplägg på kvällarna:
  • Upphämtning i kajak vid Nybrokajen för att sedan paddla (själv, eller skönt tillbakalutad i en dubbelkajak medan någon av oss sköter paddlingen) till båten.
  • En mysig och superfin trerätters vegetarisk middag i båtens salong, tillagad av Rigole catering.
  • Underhållning i form av en unik spelning med en svensk artist, med endast de 25 som köpt biljett i publiken.
Till kvällseventen säljer vi biljetter via tradera och hela biljettpriset går oavkortat till Musikhjälpen!
.
.
Och vilken kväll det blev! Strax innan utsatt tid för eventets start rasslade det till och eventet blev nästintill slutsålt! Efter lite myshäng på däck framför musikhjälpen på storbildsTVn gick vi ner i salongen och blev serverade en knaprig jordärtskocka med salsa verde till förrätt och en tempeh med grönsaker och kålbuljong till varmrätt, innan vi tog oss upp på däck för efterrätt och en konsert av ingen mindre än fantastiska Julia Adams som trots en rejäl förkylning levererade en superfin spelning! Som fint avslut på luciadagen sjöng hon även en av sina favoritjullåtar!
.

.
En dag avklarad. Två kvar. Tänk att vi ändå fick ihop det! Att den där idén som för flera veckor sedan kändes genialisk, men som senare kändes nästintill hopplös nu har blivit verklighet! Och vi har ändå bara börjat! Imorgon fortsätter vi med Paul Rey på scen och på lördag håller vi igång hela dagen! Då kan du även testa på vinterpaddling mellan 10-16, samtidigt som en rad av Sveriges främsta äventyrare föreläser i båtens salong. På kvällen serveras ytterligare en middag och som avslutning spelar ingen mindre än publikens vinnare i melodifestivalen 2017 – Nano!
Missa inte detta!
.
Info & Biljetter:
.

Självklart kan du även skänka en slant direkt till vår bössa på: http://bit.ly/Paddla18

.
Tack för idag!!!
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories