Paddla för Musikhjälpen, Dag 6 : Örnsköldsvik

2017-12-16

:

Ungefär en halvtimma norr om Docksta ligger landet “Nolaskogs” vilket betyder ungefär norr om skogen (dvs Skuleskogen), för de flesta mer känt som Örnsköldsviks kommun och det var hit vi planerat ta oss på vår sjätte dag. Örnsköldsvik kanske mest är känt för alla sina hockeyproffs och visst satsas det på hockeyn, men något som det också satsas väldigt mycket resurser på är friluftslivet. Faktum är att Örnsköldsvik blivit utnämnd till Sveriges Friluftskommun inte mindre än tre gånger: 2011, 2015 och 2016!

I kommunens superfina naturguide som jag fått skickad till mig i FriluftsByn (och som också finns att läsa här på nätet) kan man läsa om allt från Bergsklättring, Grottutforskning, Ridning, Mountainbike, Jakt och fiske, paddling etc och var i kommunen man kan ägna sig åt detta.

Tyvärr kunde jag på grund av ett sen långt tillbaka inbokat jobb, inte närvara på paddlingen den här dagen, utan var tvungen att hoppa på ett tidigt tåg söderut. Vilket kändes än tråkigare när inkorgen framåt eftermiddagen började fyllas med bilder som deltagarna tagit under dagens tur.

Vi har verkligen haft otroliga paddlingsdagar, men de har tyvärr inte bjudit på så mycket sol, men idag verkar ha varit den dagen! Då kylan gjort att många av vattendragen frusit fick gänget ta sig ut till Gullvik för dagens tur. Tillsammans med en lokal paddlare fick de en fin tur i solnedgången.

 

Foto: Danny Lundmark

Efter att under kvällen skramlat pengar utanför Coop är nu bössan uppe i ca 20 000 kronor! Låt oss nu hoppas att vi kommer upp i ännu mer under slutspurten imorgon.
För imorgon, söndag, är det alltså dags för vårt sista stopp för den här gången: UMEÅ! Då kommer jag vara på plats igen, i alla fall från och med lunch, så jag hopppas jag hinner ta en tur i kajaken också. Här kan du läsa mer om vad som händer Imorgon!
.
.
.

OCH GLÖM INTE ATT SKÄNKA EN SLANT VIA VÅR DIGITALA INSAMLINGSBÖSSA! TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD! BARN ÄR INTE TILL SALU!

.

 

.

.

.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories