Följ med på foto- och vildmarksutbildning till Sarek i augusti 2020Har semesterplanerna ställt in, eller behöver du något att se fram mot när allt är över med Corona? Som det verkar nu, så kommer vi ha möjlighet att resa inom Sverige i sommar. Därför vill jag, tillsammans med Terra Photography Expeditions, bjuda in dig till ett unikt äventyr genom Sarkes vildmark den 10-21 augusti 2020!Under 11 dagar vandrar vi genom Sveriges vildaste vildmark. Jag och den UIMLA-certifierade guiden Jonas Paurell, är med som guider på resan och tillsammans siktar vi på en riktigt magisk resa!

Fokus för resan ligger på att utveckla våra kunskaper i vildmarken och vi kommer bla röra oss utanför lederna och få lära oss om navigering, hur man korsar vilda vattendrag, gör riskanalys, planering mm. Kunskaper som vi får möjlighet att använda direkt på plats.

Dessutom har vi stort fokus på fotografi och vi kommer lägga mycket tid på att utveckla våra kunskaper även där! Det spelar ingen roll om vad du har för kamera (mobil går bra) eller vad du är på för nivå. Det kommer finnas gott om tid för personlig utveckling för alla! Vi kommer att göra många stopp för att fotografera och våra dagsetapper och campingspots är noga utvalda för att få de bästa vyerna och möjlighet att fotografera i både solnedgång och soluppgång direkt från tältet.Känns det osäkert att boka något i nuläget? Pga av covid-19 har vi en “Full Return Policy” vilket innebär att både deposition och avgift återbetalas om restriktioner från Sveriges regering gör resan omöjlig. Så varför inte boka in dig och få något att se fram emot när allt detta släpper!
Jag ser otroligt mycket fram mot den här resan! Då jag i somras passerade strax norr om Sarek föll jag pladask för landskapet. Det var så vackert, och att få återvända och se mer av Sarek hamnade direkt överst på min lista över platser jag vill återvända till i Sverige. I augusti är det alltså äntligen dags! Det känns så härligt att ha något att kunna se fram mot när allt kring Corona och covid-19 har lagt sig.


Bild från i Somras då jag vandrade upp från Vakkotavare och norrut längs Kungsleden. Söder om vattnet breder Sareks nationalparks vildmarksområde ut sig, en plats jag redan då kände att jag var tvungen att återvända till.


Min del i resan

Jag är med som “kreativ guide”, dvs min roll är att lära ut och handleda inom fotografi. Innan jag startade upp Wilderness Stories arbetade jag som fotograf och har varit aktiv i branschen sedan 2003. Längs vägen kommer vi att avsätta stunder då vi bla pratar storytelling, komposition och andra tekniker. Det kommer också finnas tid för feedback, både i grupp och enskilt.OM JONAS

Jonas är ursprungligen från Göteborg, men har spenderat det senaste årtiondet utomlands. Innan han sadlade om för att arbeta med naturfoto, dokumentärfilmer och expeditionsresor arbetade han över tio år i Afrika för FN och storföretag som tillväxtstrateg. Jonas är utbildad International Mountain Leader UIMLA. Han har fotograferat sedan 1994 och specialiserar sig på natur och vilda djur. Jonas har arbetat som fotolärare sedan 2015.OM TERRA PHOTOGRAPHY EXPEDITIONS

“Vad som gör oss och våra resor unika är att vi fokuserar på resor där vi verkligen är ute i naturen. Vi gillar att vandra, att tälta och att vara långt från sista vägen… Vi jobbar globalt men fokuserar på områden som Grönland, Nepal, Sydamerikanska Anderna och Amazonas och den skandinaviska polcirkeln. Alla våra resor är ledda av en certifierad UIMLA eller IFMGA Guide och håller högsta standard på säkerhet, naturupplevelse och fotoworkshop.

Allt vi gör är med naturen i fokus – ingenting är någonsin iscensatt eller konstgjort. Ibland vandrar vi genom bergen, ibland reser vi nedför floder i regnskogen eller åker skidor genom de arktiska regionerna. Vissa av våra expeditioner är mycket fysiskt krävande medan andra verkligen är för alla. För oss är det verkligen viktigt att våra kunder får unika upplevelser, att vi inte skadar miljön som vi är i, att våra resor gynnar lokala samhällen och sprider meddelandet om naturskydd och hållbarhet. Vi har aldrig mer än 10 klienter samtidigt.”

Läs mer om Terra Photography Expeditions här >>

Idag finns det bara omkring 300 vuxna fjällrävar I Sverige Norge och Finland. För att ge något tillbaka går 3% av resans intäkter till Fjällrävens vänner och deras Svenska FjällrävsprojektDela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories