Vad gör man om man stukar foten?

2018-10-23
:

Vad gör man om man stukar foten? Hur vet man att man stukat foten? Det här var faktiskt ingenting jag hade någon koll på, då olyckan var framme och jag för ungefär två månader sedan gjorde just detta. Det resulterade i en timmes googling, där alla sidor sa olika saker och ingen motiverade direkt varför man skulle göra si eller så. De förklarade inte heller vad det faktiskt var som hände i kroppen vid en stukning.

Därför bestämde jag mig senare för att sätta ihop en egen text om just detta! Där jag försöker förklara vad som händer i kroppen och hur man ska agera. Detta för att andra inte ska behöva hamna i samma sits som jag – och så att ni också kan lära er av mina misstag!

Texten ligger här på hemsidan under fliken Inspiration, där jag samlar mina mer faktarelaterade texter men här är även en direktlänk till den:

NÄR OLYCKAN ÄR FRAMME: STUKAD FOT

.

 

Jag vill påpeka att jag själv inte är någon läkare, men har satt samman texten efter att ha pratat med flera olika fysioterapeuter och läkare. Innan jag publicerat den har jag också fått den genomläst.
Extra tack till Marika Melkko på Skärgårdshälsan som jag suttit i långa samtal med om kroppen och dess funktion! 

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories