Angeliqa Mejstedt

Driver en av Sveriges största friluftsbloggar, Vandringsbloggen, sedan 2013. Aktuell som Årets Friluftspersonlighet, krönikör i Utemagasinet och projektledare för Kvinnliga Äventyrare som är ett samarbete med Morakniv.

Hemsida: http://vandringsbloggen.com
Instagram: vandringsbloggen
facebook | twitter | youtube

“Naturen har följt med mig i olika form genom hela livet. Långa skogspromenader tillsammans med mormor och familjen. Äventyr i nationalparker i fjärran länder och myggiga turer med obegripligt mycket stenpartier i norra Sverige. Promenerandet och vandrandet har tagit mig genom skärgårdar, vidsträckta stränder, upp för berg och nedför dalar. Det har varit regniga och jordiga och blåsiga dagar – det har också varit de makalösa vyerna, soliga dagar vid skogssjöar så långt från civilisationen att bara naturens ljud är crescendot.

Vandringen har lärt mig att våga lite mer och testa gränser. Jag har tvingats möta mig själv i tystnaden längs med pilgrimsleden från Selånger till Trondheim och jag har fått möta det okända när saker inte alls gått som planerat. Jag har vandrat fel och tvingats navigera mig tillbaka. Något jag gått och varit rädd och haft ångest för i flera år – men som löste sig bra när jag väl stod inför situationen. Ett steg i taget. Stanna. Tänk efter. Orientera. Planera.

Jag har träffat människor. Som vandrat vid min sida och som med åren kommit att bli nära vänner. Jag har träffat så otroligt generösa människor på lederna. Som ger av vad de har. Bjuder in. Berättar sina livs historia. Fastän vi möts i en bråkdels sekund av vår tillvaro här. För en timme sen främlingar. Om en timme till vidarevandrade så möts vi i mänsklighetens allt. Vi är människor som pratar med varandra. Till varandra. Vi tar oss tid att lyssna. Att finnas. De här mötena har gett mig en större tilltro till oss människor. Allt det goda som finns. För det är stort att öppna upp sitt hjärta för den som kommer vandrandes.

För mig är naturen andrum. En plats att landa. Det är också ett extra vardagsrum. Där jag alltid känner mig som hemma. Där jag träffar vänner och nya bekantskaper. Idag är vandring min vardag och naturen är också många dagar mitt kontor. Jag upptäckte längs med vägen att det fanns människor som saknade gemenskapen i att hitta ut tillsammans. Kanske för att partnern eller vännerna inte var intresserade av friluftsliv. Så jag har satt upp digitala och fysiska mötesplatser runt om i hela Sverige så att det ska vara lätt att hitta nya vandringskamrater. Du hittar dem på www.vandringsbloggen.com/community

Vandringsbloggen startade som en längtan ut, en vilja att skapa ett liv närmare naturen. Idag är jag där, stegen dit har varit både trevande och många gånger i uppförsbacke – men lite så är det ju med vandring. Målet är inte målet utan även färden på vägen. Människorna på vägen. För det är livet – det vi skapar tillsammans.”

Text: Angeliqa Mejstedt | Foto: Louise Forslycke Garbergs / @Isbergsphotography

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories