#BringYourOwnChallenge

2018-05-01
:

Så var det äntligen dags att få berätta om ett av de projekt jag arbetat på den senaste tiden! Det här är ett projekt som inte bara inkluderar mig utan även DIG! För att det ska fungera behöver jag nämligen din hjälp och jag skulle bli superglad om du ville vara med och hjälpa till att sprida det!

Vad är det då? Jo, under året då jag har känt att det är dags att göra något för miljön. Det är dags att ge något tillbaka till den natur jag fått så mycket av den senaste tiden. Jag tror att många av er känner till ordet PLOGGA som innebär att PLOcka skräp samtidigt som man joGGAr, en rörelse som har spritt sig som en löpeld över världen den senaste tiden. Vilket såklart är helt fantastiskt – men hur vore det om vi också gjorde något för att se till att det där skräpet inte hamnade ute i naturen i första hand?

Jag tror vi alla är medvetna om hur skadligt skräp och plast är för vår miljö, särskilt för haven där mycket av det hamnar i slutändan. En stor del av detta skräp kommer från engångsprodukter, skräp som inte ens hade behövt bli konsumerat om vi istället hade valt att använda oss av våra egna, återanvändningsbara produkter.

 

 

#BringYourOwnChallenge

Projektet är en utmaning på sociala medier som jag valt att kalla #BringYourOwnChallenge. Den går ut på att vi utmanar varandra att istället för att använda oss av engångsproduker, tar med oss och använder oss av våra egna, återanvändningsbara. och den vill lyfta fram hur mycket skräp vi faktiskt kan spara in, genom at just ta med våra egna produkter istället.

 

Utmaningen går till så här:

  1. Ta med din egen kaffemugg / vattenflaska / lunchlåda / shoppingpåse etc. och tacka nej till de engångsprodukter

    du blir erbjuden i affären eller på restautangen.

  2. Ta en bild på den produkt du tackar NEJ till, lägg upp på instagram och tagga den med #BringYourOwnChallenge.

  3. Sprid ordet! Utmana dina vänner, familj, kollegor etc. Tillsammans kan vi göra skillnad!

 

Genom att posta en bild på den produkt vi inte använder och använda hashtaggen #BringYourOwnChallenge skapas ett galleri över allt det skräp vi sparat in, helt enkelt genom att använda våra egna produkter.

 

 

Jag utmanar dig att göra detta!

Idag är det första maj och med sommaren på ingång kan det vara lockande med en lunch, fika eller AW ute i det fria. Därför utmanar jag dig att under maj månad se hur mycket skräp du kan spara in genom att ta med dina egna produkter. Anta utmaningen och se hur mycket du faktiskt kan göra!
Och glöm inte att utmana dina vänner att göra samma sak.

 

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories