THERÉSE FURUDAL HYDÉN

Startade Yoga Stories i Åre 2014 med visionen att göra yogan tillgänglig och lustfylld. Hon tar sina klasser ut på fjället och ut på sjöar och vattendrag med sin SUP-bräda.

Hemsida: yogastories.se
Instagram: @yoga_stories
Facebook: Yoga Stories

“Det började som en utmaning med en vän, att yoga dagligen i en månad. Länge hade vi funderat över och pratat om att det där med yoga var nog inget för oss. Vi hade båda praktiserat de fysiska positionerna under några år, men aldrig riktigt fastnat. Klurat kring vad det var som vi missat, som vi inte fattat. Över hela världen yogade människor och hade gjorde i flera tusen år. Så vi kom fram till att vi skulle ge yogan en ärlig chans genom att yoga lite varje dag i en månad.

Flera gånger var jag ute på fjället och yogade och upplevde en närvaro och kraft som förstärkte de positioner jag gjorde och positionerna hjälpte mig att lämna huvudet och landa i kroppen så jag faktiskt SÅG allt det vackra som var runt omkring mig. Yogan var till slut med mig på varje fjälltur, på varje äventyr sommar som vinter. Med löparskor eller skidor på fötterna. Det var inte alltid så att jag yogade rent fysiskt men jag hade alltid med mig mitt nya mindset, ett mentalt förhållningssätt där jag var nyfiken på hur andning, rörelse, känslor och tankar påverkade min upplevelse.

Det här är ett par år sedan nu och jag har både utbildat mig till yogalärare och utbildare under denna tid. För fyra månader sedan fick jag barn. Genom både graviditet, förlossning och tiden efter har jag verkligen fått användning för allt som vi övar på mattan. Tillit, acceptans, närvaro, tålamod. Att de fysiska positionerna som vi utövar på mattan faktiskt har ett högre syfte. Att få oss mer balanserade i livet utanför mattan. För ett tag sedan var jag ute med min son i fjällpulka och får redan innan jag kommit ut på fjället, användning för yogan. Allt tar längre tid och kräver mer planering, det blir sällan som man tänkt sig när en liten bebis ska med ut på fjället. 

Många andningsövningar senare kommer vi ut och jag är svettig på överläppen redan innan jag fått på mig skidorna. Tidigare kunde jag utmana mig själv med att hoppa bungyjump, resa jorden runt eller ta mig an en fysisk utmaning som Vasaloppet. Idag är känns vissa saker som tidigare kunde vara en enkel sak, som ett smärre äventyr. Och känslan av tillfredsställelse att kunna ta med Birk på fjället, när han nöjt sover sig genom en hel tur i pulkan, nästan är lika belönande som när jag kom över mållinjen där i Mora.”

Text: Therése Furudal | Foto: Marcus Rönne och Nadja Tengtelius.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories