It’s Christmas time…

2018-12-23
:

Så var det då dags för den där tiden på året. Den där tiden vi alla nog på nåt sätt kanske längtat till, men ändå stressar så mycket inför. För min del har julen i sig inte varit särskilt stressig i år. Däremot har livet runtom varit det. För ungefär sju veckor sedan började arbetet med Paddla för Musikhjälpen och trots att vi hade mindre tid än vanligt på oss att förbereda årets projekt, la vi i år ribban ännu högre.

På något märkligt vis lyckades vi ändå få ihop ett fantastiskt event som drog ihop omkring 40.000 kr till Musikhjälpen! Jag är verkligen superstolt över oss alla och vad vi fick ihop, men det har varit en del på sidan av som fått lida. Som ekonomi-, biljett- och kommunikationsansvarig (förutom arrangör i allmänt) i initiativet har jag i princip fått lägga allt annat jobb och privatliv åt sidan och ändå suttit från att jag vaknat till att jag gått och lagt mig med projektet. Så även under den veckan vi höll vårt event. Det har funkat under tiden jag varit igång, men nu i veckan efteråt kom dippen. Jag har varit helt slut. Stressen kom ikapp.

Men så bestämde jag mig härom eftermiddagen att ta en promenad i omgivningarna där jag och min pojkvän bor. Och vilken skillnad det gjorde! Ungefär 10 minuters promenad bort från huset kom jag till en brygga med utsikt över spegelblankt vatten och snötäckt skog på andra sidan. Jag tror jag blev stående i minst 30 minuter och bara tittade. Allt var så lugnt och tyst. Det var som all stress bara rann av mig. Plötsligt var jag här och nu och allt det andra hörde gårdagen till.

 

 

Ungefär en timma efter att jag givit mig ut var jag hemma igen. En timma tog det alltså för all den uppbyggda stressen att försvinna. Så om ni känner som jag, att julen kommit allt för snabbt eller om ni bara är lite uppe i varv efter allt som ska ha fixats fram till julafton – försök nu att släppa det. Ta en promenad. Leta upp en plats dit inget julstök når och stanna där en stund. Andas. Ta in lugnet. Återgå sen till de du ska fira jul med, nära och kära, vänner eller familj – eller kanske bara dig själv. Och unna dig själv en fortsatt lugn helg.

God Jul.

 

 

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories