Pacific Crest Trail 2016

2016-02-29

:

Mina damer och herrar. Den här dagen är lite speciell för mig. Om exakt en månad lämnar jag Sverige för att tillbringa ett halvår i USA där jag ska vandra the Pacific Crest Trail!

 

Pacific Crest Trail markering och stig

 

Pacific Crest Trail är en långdistansled som går genom västra USA, från den mexikanska gränsen i söder upp till den kanadensiska i norr. Den totala stäckan är ca 430 mil och tar ca 5-6 månader att genomföra.  Namnet kan direktöversättas till ungefär “Stillhavs-bergskams-leden” och går med andra ord längs de bergskedjor som ligger ca 20 mil inåt landet från västkusten.

Självklart kommer du kunna följa med mig på min vandring här på bloggen och redan nu kommer bloggen till stor del börja handla om denna och de förberedelser jag går igenom. Jag har även lagt upp en separat flik uppe i menyraden, Pacific Crest Trail, där ni finner lite olika fakta om min leden och min vistelse där! (Rättelse 2017-08-23: Denna sida finns inte längre kvar. Du kan istället läsa om vandringen och hitta alla blogginlägg från den här.)

 

Dela:

2 reaktioner på ”Pacific Crest Trail 2016

  1. Jag ser fram emot att följa både dina förberedelser och din resa! Även jag har en dröm att göra detta, så det är kul att se att det går att genomföra.

    1. Vad kul att höra! Det kommer snart upp en post med lite olika tips på länkar m.m. där man kan göra sin egen research också! Hoppas den kommer till nytta! 🙂 Är det något du undrar så hör bara av dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories