Paddla för Musikhjälpen, Dag 2 : Uppsala

2017-12-12

:

Efter en otroligt lyckad första dag och kväll i Stockholm med Paddla för Musikhjälpen var det dags att styra mot nästa stopp: Uppsala! Men när vi hoppade in i bilarna denna morgonen kändes det dock lite dystert. Vädret hade slagit om och blivit varmare och det som föll från himlen var inte längre härliga snöflingor som igår utan tunga vattendroppar.

Gårdagen hade varit lång, det tog tid att komma in i rutinerna, både med paddlingen, matlagningen, insamlingen och för egen del bloggandet och bildredigerandet. Så efter att vi rullade ut genom Stockholms tullar tog det inte lång stund innan jag lutade huvudet mot rutan och slöt ögonen.

 

På väg från Stockholm till Uppsala

 

När jag öppnade dem igen nästa gång hade vi precis kommit fram till Uppsala och glädjande nog var snöflingorna tillbaka och en dryg decimeter hade lagt sig på marken – och i vattnet. Den första biten utanför bryggan där vi skulle gå i var som att den var fylld med slush ice.

 

 

Men det gick fint och snart var alla i vattnet. Dagens tur startade vid Storvadsbadet norr om Uppsala och tog oss via Fyrisån drygt 13 km in mot centrum. Jag fick för första gången prova på att paddla dubbelkajak, vilket var väldigt kul och betydligt mycket mer stabilt än jag föreställt mig. Och snabbare gick det med, såklart pga att vi var två som paddlade men även pga den naturliga strömmen i ån som hjälpte oss framåt även då vi la ner paddlarna.

 

 

Det blev en spännande tur på ån vilken bland annat innehöll ett lyft, det vill säga en plats där vi inte kunde paddla pga en fördämning och fick gå ur och lyfta förbi kajakerna. Tack och lov fanns det en brygga att ta oss upp via och på andra sidan en strand så det gick smidigt. Lite senare var det även dags för två av deltagarna att få “bada”. Vi hade paddlat på en lina som var spänd över vattnet och som vi var tvungna att ta oss över, vilket gjorde att en av kajakerna fastnade och välte. Ungefär samtidigt fastnade en annan i en gren och välte den med. Tack och lov hade båda torrdräkter så det var ingen större fara och snart kunde vi glida vidare.

 

Kajakerna lyfts över en och en.
Tillbaks i ån efter lyftet.
Torrdräkt skyddar inte bara mot väta om man skulle trilla i vattnet, den hjälper även mot det som faller från himlen – eller mot strömmens skum om man vill leka med det!

 

Snön yrde under hela turen och vindarna tycktes ständigt ändra riktning. Pga av den ändå ganska varma temperaturen smälte dock snön så snart den landade på oss och kajakerna vilket gjorde det rätt blött och rått. Men vi hade ändå kul! Det sjöngs det och skojades. Det är verkligen ett härligt gäng vi har fått ihop och det har gått snabbt att komma in i gruppen, trots att jag bara träffat få av dem tidigare.

 

 

Men trots att det blev en fin dag kändes det ändå härligt när vi började se tecken på civilisation igen och några minuter senare gled in i staden. Efter tre timmar på vattnet var det skönt att få komma upp och värma sig lite. Mina vantar var genomblöta och även fötterna hade blivit fuktiga.

Senare under kvällen tog vi oss vidare till Fyristorg där vi fortsatte vår insamling för Musikhjälpen. När vi packade ihop for dagen hade vi kommit upp i 6000 kr!

 

Man kan bland annat bidra via shish eller sms. Läs mer på länken nedan!
.
Imorgon rullar vi mot Bollnäs. Här kan du läsa hur du gör om du vill haka på oss där!
Här är samtliga platser vi kommer besöka i veckan. Klicka på en stad för mer info:
.
.
.

Och glöm inte att skänka en slant via vår digitala insamlingsbössa! Tillsammans kan vi göra skillnad! Barn är inte till salu!

 .

.
.
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories