The Mountain Community – ett nätverk för dig som älskar berg!

2019-03-08

I dag är det den 8 mars, den internationella kvinnodagen och därför är jag idag extra stolt att få presentera ett projekt som jag och två andra riktigt grymma kvinnor lanserar idag!För exakt ett år sedan, den 8 mars 2018, stod jag på toppen av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det var det andra, nära sextusenmeters berget jag bestigit inom loppet av några månader. Vad skulle bli nästa grej? Hur skulle jag ta mig vidare?Månaderna gick och av en slump hamnade jag i höstas i Chamonix efter en avbruten vandring i Dolomiterna. Där träffade jag min vän Emma Svensson, som på bara ett år gått från nybörjare inom klättring, till att ha bestigit det högsta berget i varje land i Europa! Tillsammans gav vi oss upp i bergen och Emma visade mig grunderna i alpin klättring. Väl hemma i Sverige igen skaffade jag medlemskap i en klätterklubb och började klättra mer och mer fokuserat. Det här ville jag ha mer av!Lite senare på hösten när jag arbetade med att sätta ihop ett föreläsningsprogram för Paddla för Musikhjälpen, kom jag i kontakt med Elin Skyttedal. Vi hade följt varandra på Instagram ett tag, så det var kul att äntligen ses i verkligheten! Elin är också hyfsat ny inom klättring, men har precis som Emma bevisat att bara viljan finns där, går det snabbt att avancera!


Elin föreläser om att börja klättra på Paddla För Musikhjälpens föreläsningsdag.

Det visade sig senare att Emma och Elin också kände varandra och snart började en idé växa fram. Vi kände alla att det saknades både förebilder och en plattform för de som vill ge sig ut på mer utmanande äventyr i bergen. För de som inte vet var de ska börja, eller saknar den kunskap som behövs. För de som behöver klättersällskap. Därför lanserar vi idag: THE MOUNTAIN COMMUNITYThe Mountain Community är till för alla som älskar berg. Oavsett om du ska bestiga Kebnekaise för första gången, ge dig ut på din första bergsvandring eller göra en nytur i alpin stil. Vi vill skapa ett community där vi kan inspirera varandra till fler äventyr i bergen, där alla är välkomna!

gå med i vår Facebookgrupp och joina vårt community. Vi kommer bjuda på massa roliga grejer framöver! Vi kommer bla anordna träffar, föreläsningar, kurser, resor m.m.!

Ni kan också följa oss på Instagram: @the_mountain_community och använda hashtaggen #themountaincommunity för att dela med dig av dina egna äventyr!

För drygt en vecka sedan stod jag återigen på toppen av Kilimanjaro. Vad blir det härnäst tro?


Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories