#ZeroWaste Challenge : Dag 26

2019-04-26


Tiden går snabbt när man har roligt sägs det och nu återstår faktiskt bara fem dagar av denna 30-dagars utmaning! Så här på sluttampen tänkte jag passa på att välja några tips som du kan ha nytta av i vildmarken. Vi som har varit ute på sommaren vet att något som kan bli problematiskt, är alla mygg. Först ut av zerowaste-vildmarkstipsen blir därför:


Använd ett myggmedel utan plastförpackning och skadliga ingredienser


Under åren som gått har jag testat mängder med myggmedel. Med varierande resultat givetvis. Det som jag hittat som fungerat bäst är ett på den amerikanska marknaden som heter Repel® 100 som innehåller dryga 98% deet, ett ämne som togs fram av den amerikanska militären på 1940-talet och som idag används i flera insektsmedel.

Men det råder delade meningar om hur ofarligt detta medel egentligen är. På anvisningarna står det att man ska undvika att spraya det på kläder eller produkter gjorda av plast. Man ska också vara noga med att tvätta händerna så att man inte råkar få det i munnen. Jag vet inte hur ni ser på saken, men ett ämne som är skadligt för plast är inte något jag helt obekymrat vill smörja in min hud med.

Men så när jag gjorde research inför den här utmaningen sprang jag på denna ANTI-MYGG tvål (se bilden ovan)! Det är en tvål från iris hantverk, som sägs fungera väldigt bra! Jag har tyvärr inte provat den själv ännu då myggen inte hunnit komma i år, men ser faktiskt fram mot att göra det! Enligt butiken, som ligger på samma gata som flertalet outdoorbutiker i Stockholm, så brukar det komma in en del friluftskunder från dem som blivit rekommenderade denna produkt.
Har du testat den? Kommentera gärna nedan hur du tycker den funkar!

Tvålen innehåller en blandning av eteriska oljor som myggor inte gillar, men som luktar gott för oss människor. Bland annat citronella, eukalyptus, citron, cederträ, lavendel & kryddnejlika. I och med att det är en tvål blir det naturligt och enkelt att använda den över hela kroppen och vi får ett bra skydd. Dessutom säljs den utan förpackning!

Källor: npic, repel, iris hantverk

Stort tack till Iris hantverk som bidragit med produkter till detta inlägg.


Hela utmaningen och fler tips hittar du här


Har du tips på hur man kan leva ett skräpfritt liv? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan!Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories