#ZeroWaste Challenge : Dag 30

2019-04-30


Så här på våren är det mängder av röda dagar, vilket ofta brukar leda till bjudningar, middagar och kalas. Även om man vill minska sin konsumtion hör det ofta till att man ger bort något vid dessa tillfällen. Detta ska också gärna slås in i något, ofta papper som hamnar direkt i soporna efter användning. Här finns det alltså en möjlighet till förbättring! Dagens tips blir att:


Ge bort en hållbar present


Tillhör du en av dom som blir helt nollställda när det kommer till den här typen av “artighetspresenter”? Jag var absolut en av dem innan, men efter den här utmaningen känner jag att jag har fått mängder med uppslag. Vad kan vara bättre än en present som både inspirerar och hjälper mottagaren att leva mer hållbart!?

I den här utmaningen har jag gett tips på flertalet produkter som kan hjälpa dig med en hållbarare livsstil. Produkter i olika prisklasser, allt från några kronor till upp mot tusenlappen. Här kommer en sammanfattning:


Slå in din present
När det kommer till inslagning av presenten är det vanligaste att slå in den i inslagspapper och kanske dekorera det med något fint snöre. Men hur många har inte stått efter ett kalas, eller efter en julklappsöppning och skakat på huvudet åt allt detta skräp. Hur ska det ens sorteras? (presentpapper sorteras som pappersförpackning. Tejp och snören slängs i hushålssoporna/brännbart)

Till detta har jag ett tips! Slå in din present i en present! Tex en fin, miljövänlig handduk, servett eller påse. Presenten på bilden ovan är en matlåda i rostfritt stål, inslagen i en tygservett i certifierad ekologisk bomull. På så sätt kommer allt till användning och vi slipper skräpet!


källor: tekniska verken


Hela utmaningen och fler tips hittar du här


Har du tips på hur man kan leva ett skräpfritt liv? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan!Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Alla inlägg

Stories

Kom igång

Sverige

Wilderness Stories